Nieuws

* Nu bijna alle corona-maatregelen vervallen zijn, zijn wij blij u alsnog te kunnen uitnodigen voor de algemene ledenvergadering. Op vrijdagavond 11 maart 2022 hopen we alle leden bij te praten over de afgelopen twee seizoenen, zodat een ieder weer helemaal op de hoogte is. We starten de vergadering om 20 uur in onze kantine, Netlaan 1b. De uitnodiging en de agenda is gemaild aan de leden waarvan wij het mailadres hebben.  

* Het gratis schaatsen op zaterdag 29 januari gaat wel door, maar zonder toertocht. Tickets zijn noodzakelijk.  Zie voor meer informatie bij Schaatsen op deze website. 

* Helaas kan ook de tweede poging, om dit seizoen een algemene ledenvergadering te organiseren, geen doorgang vinden. De algemene ledenvergadering die gepland stond op vrijdag 14 januari 2022 wordt tot nader bericht uitgesteld. 

*De algemene ledenvergadering op vrijdagavond 26 november 2021 wordt als gevolg van de huidige corona-maatregelen uitgesteld! De nieuwe datum is ijs en weder dienende vrijdag 14 januari 2022. Natuurlijk moeten ook de dan geldende voorschriften een ALV toestaan.  De klusochtend op zaterdagochtend 27 november gaat wel door. Van harte welkom, met of zonder snoeischaar.

* Maandagochtend 15 februari konden we op straat schaatsen in verband met de ijzel. Daarna zette de dooi toch echt goed in en hiermee is de ijspret eerst voorbij. De herinneringen aan 4 fijne schaatsdagen in 2021 nemen ze ons niet meer af. 

* Van de gemeente Hogeland hebben wij bericht dat wij toch buiten koek en zopie mogen verkopen. Ook daar natuurlijk 1,5 meter afstand aan houden. We verkopen koffie, thee, kwast, warme chocolademelk. Alleen contante betaling mogelijk, het liefst gepast. 

 * Donderdagmiddag 11 februari om 14 uur zijn we open gegaan voor onze leden. Een fijn verzetje voor velen in deze rare tijd. Omdat wij gelukkig een ruime 400m baan tot onze beschikking hebben, is er vandaag geen moment geweest dat we een te grote toeloop gehad hebben. Daarom heeft het bestuur besloten om de leeftijdsbeperkingen die we aanvankelijk opgesteld hadden vanaf morgen los te laten. De jeugd in het voortgezet onderwijs kreeg anders wel erg weinig kansen. Zorg er wel voor dat steeds de 1,5 meter afstand aangehouden wordt en gun elkaar de ruimte. 

* Vanochtend ( 10 feb. 2021) hebben de ijsmeesters de dikte van onze ijsvloer gemeten. Het sneeuwijsgedeelte heeft een dikte van 7 cm, het zwarte ijs 4 cm. Er moet nog minstens een nacht stevige vorst overheen. Morgenochtend meten we weer. 

* Als mensen eens een dagdeel bij willen springen als vrijwilliger, graag! We kunnen hulp gebruiken bij opening voor o.a. het loket, de kantine, beetje toezicht en onderhoud baan (zeker bij sneeuw). Vele handen maken licht werk. U kunt zich melden bij het loket en / of contact opnemen met de voorzitter Pieter de Vries. 

* Bij opening geldt ivm Corona het volgende:

   ’s Ochtends 10 uur tot 12 uur ,
   ’s Middags van 13 uur tot 17.30 uur,
   ’s avonds van 18 uur tot 20.30 ivm avondklok 
   Bij te grote toeloop kunnen er wachttijden ontstaan ivm met het maximale aantal toe te laten mensen.

   Kantine gesloten, dus binnen geen verkoop van eten en drinken en / of toiletbezoek.

   Kom op de fiets of lopend, de Netlaan is afgesloten voor autoverkeer naar de ijsbaan. Op het terrein kan niet geparkeerd worden.

* Vanwege de huidige Corona-maatregelen zal de Winsumer IJsbaan uitsluitend open zijn voor leden. Leden die nog niet betaald hebben en mensen die lid willen worden moeten zich aanmelden via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met adresgegevens en direct €15 voor een gezinslidmaatschap of €11 voor een individueel lidmaatschap over maken op Rekening/ IBAN-nummer NL31INGB0007460411 t.n.v Winsumer IJsbaan. Dit kan nog tot uiterlijk dinsdag 9 februari 2021. Vermeld bij het overboeken uw naam en adres, dan ligt de lidmaatschapskaart tijdig voor uw klaar. Aan het loket is aanmelden en betalen ivm Corona niet mogelijk. 

* Let op: De algemene ledenvergadering op vrijdagavond 27 november 2020 gaat als gevolg van de corona-maatregelen niet door! Leden worden per mail geïnformeerd.  Zaterdagochtend 28 november vanaf 9 uur klusochtend, van harte welkom, met of zonder snoeischaar.

 * De verenging Winsumer IJsbaan doet mee aan het opwekproject WindZon Winsum met 2 delen. Dit opwekproject bestaat uit twee kleine EAZ-molens + een zonnedak van 132 zonnepanelen in onze gemeente. Daarmee investeren we in lokale wind- en zonne-energie. Zie voor meer informatie: https://www.winsumduurzaam.nl/project-windzon/